Főoldal>Hírek>10 apróság, amelyekre odafigyelve magasabb áron és hamarabb kelhet el a lakása
Hírek

10 apróság, amelyekre odafigyelve magasabb áron és hamarabb kelhet el a lakása

Nagyon sok helyen olvashatjuk, sőt saját szemünkkel is láthatjuk azt, hogy az elmúlt 3 évben folyamatosan emelkednek az ingatlanárak. Ezzel párhuzamosan nőtt a kereslet is a lakásokra és a házakra. Ezeket a tényezőket figyelembe véve, az ingatlan eladók nagyon belehúztak és próbálják minél gyorsabban és minél drágább áron eladni a lakást. Azt gondolják, hogy ha ekkora “bumm” van a piacon jelenleg, akkor a potenciális vevők bármennyiért megveszik a lakást vagy házat, mivel nem tudják, hogy mennyit fognak nőni az árak és lehet, hogy később a kiszemelt ingatlanuk még drágább lesz. Van aki nagyon jó üzletet csinált, viszont voltak olyanok is, akik nem jártak ekkora sikerrel. Vajon mi lehetett az oka és hogyan tudnánk magasabb áron és gyorsabban eladni a lakásunkat, amíg ilyen kedvező piaci helyzet van? A következő 10 apró trükk megválaszolja ezeket a kérdéseket.

1.  Bejárat

A legfontosabb az első benyomás. Ha saját lakása előtt tiszta a padló és egy virág hívogat, a vevő már a lakásba belépés előtt szeretni fogja az ingatlant, otthonosnak fogja érezni azt.

2. Rend a lakásban 

A Central Home tapasztalatai azt mutatják, hogy azok a lakások, ahol rend és tisztaság van, jobb hatással vannak a vevőkre. Ezért fontos, hogy ne maradjanak elől mosatlan tányérok, használt ruhák vagy éppen ágynemű, mert ezek már az első találkozáskor ronthatják az ingatlan vagy a jelenlegi tulajdonos megítélését, ezáltal csökkentheti a vásárlási kedvet. 

3. Friss levegő

Nemcsak a rend és tisztaság hanem a kellemes és friss levegő is növeli a vásárlási kedvet. A vevők érkezése előtt mindig szellőztesse ki alaposan a lakását.

4. Kávé, sütemény

A kávé- és süteményillat meghitt, barátságos hangulatot teremt. Ha megkínálja az érdeklődőket, a nap végén biztosan visszaemlékeznek Önre és a lakására. 

5. Természetes fény

A friss levegőn és az kellemes illatokon kívül a természetes fény is nagyon fontos jó hangulatteremtő eszköz. Az érdeklődők érkezése előtt húzza fel a redőnyét, nyissa szét a függönyét. Értelemszerűen mindenki a csodás, világos ingatlanokat részesíti előnyben.

6. Állatszeretet

Egy kutyáról vagy macskáról készült fénykép pozitív hatást vált ki a vevőből. Ugyanakkor, ha lehet, az ingatlan megtekintésének idejére háziállatát bízza a szomszédra. Így nem vonja el a vevő figyelmét semmi, csak Önre is ingatlanra koncentrál majd, illetve nem történhetnek kínos bakik, amik kellemetlen fényben tüntetnék fel az eladót . 

7. Friss virág

A friss, vágott virág és egyéb dekoráció üdévé, otthonossá és szerethetővé teszi rögtön a lakását. 

8. Nagyobb tér

Egy apró trükkel tágasabba teheti az otthonát: ha egy-egy bútort “kölcsönad” a szomszédnak, vagy leviszi a pincébe, máris nagyobbnak tűnik a hely, segíti beindítani az érdeklődő fantáziáját az ingatlanban rejlő lehetőséget által. 

9. Mosoly 

Két ember között a legrövidebb út a mosoly. Legyen kedves az érdeklődővel, így a nap végén ők is jó érzéssel fognak gondolni az Önre és a lakására. 

10. Szakértői értékesítő  

A fenti apró tanácsok követésével kedvező benyomást kelthet ingatlanáról. Ehhez nincs szükség pénzre, csak egy kis odafigyelésre. Ahhoz, hogy a lehető legjobb árat kapja ingatlanáért, kérje a Central Home munkatársainak további segítséget. 


További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu