Főoldal>Hírek>2018-as kilátások
Hírek

2018-as kilátások

Az utóbbi pár év történéseire visszatekintve elemeztük a jelenlegi helyzetet, valamint azt, hogy mik a kilátások a közeljövőben, 2018-ban Ben Ezra Orran, a Central Home ingatlanközvetítő franchise hálózat ügyvezető igazgatója szerint.

 

A lakáspiac szépen lassan kezdi elérni reális értékeit. Egészen 2015 környékétől elkezdtek csatlakozni a lakásvásárlókhoz azok is, akiknek a számításait keresztülhúzta a válság és emiatt tolódott a lakásvásárlás lehetősége. Az MNB elemzésit az alábbi cikkben olvashatja: Lakásárak alakulása 1990-től. (Többek között ennek a folyamatnak volt az oka a lakásár emelkedés.) Az alapkamat kedvező státusza és a különféle hitellehetőségek, valamint a külföldi befektetői csoportok érkezése a vevőcsoportok növekedése mellett a lakásépítések fellendülését is elősegítette (kedvező áfa), így a vevői kereslet és az eladói kínálat egyensúlyi helyzet felé tolódott. Petz Raymund, a GKI Gazdaságkutató Zrt. ügyvezető igazgatója nyilatkozta: „Az MNB lakáspiaci jelentésének megállapítása szerint 2017 közepére lényegében egyensúlyi árszint alakult ki (azaz a lakásárak nagyjából megfelelnek a makrogazdasági instrumentumok alapján indokoltnak)…”.

Az észlelhető növekedés a közeljövőben folytatódni fog, bár az üteme alábbhagy a legtöbb piaci szegmensben. (Ahogyan azt már korábbi cikkeinkben is említettük a belvárosi piacon már több helyen is stagnál a piac, vagy más helyen már normalizálódott az ár emelkedésének üteme.) Az újépítésű ingatlanoknál azonban ez a csökkenő árnövekedés nem várt, ugyanis egy kicsit le van maradva a növekedése az ingatlanpiac többi részéhez képest, így ott az eddigiekben is tapasztalt ármozgásokra számíthatunk.

 


További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu