Főoldal>Hírek>Egy ingatlanközvetítő napja
Hírek

Egy ingatlanközvetítő napja

Bizonyára felvetődött már a kérdés sokatokban, mivel telik egy ingatlanközvetítő napja, mit csinál pontosan. Alapvetően ők asszisztálnak, kísérik végig egy ingatlan eladásának, vételének vagy bérlésének procedúráját. A munka egyik vonzereje, hogy minden nap más, rugalmasan alakul a vevő vagy eladó igényeihez alkalmazkodva. A kérdés még mindig az, milyen feladatokat követel mindez. Ahhoz, hogy valósághűen, hitelesen tudjuk szemléltetni, megkértük egy értékesítő kollégánkat, mesélje el egy napját.

Márkot egy péntek reggeli meeting után tudtuk kikérdezni. Aznap 7 órakor kelt, mint általában. Zuhanyzással indítja a napot, majd szépen megreggelizik, közben fejben végigfuttatja napi teendőit és felállít egy fontossági sorrendet. És indulás, 9:00 órakor meeting.

A Central Home-nál rendszeresek a reggeli meetingek, melyek körülbelül 30 perces megbeszélések. Itt az ingatlanközvetítők megosztják egymással új lakásaikat, vevőiket és azok igényeit, valamint a legfrissebb híreket, változásokat és a felmerülő problémákat..

A pénteki ID meeting és az irodavezetői meetingek kicsit speciálisabbak és hosszabbak is lehetnek, akár egy órásak is. Márkra ezután adminisztratív kötelességek várnak az irodájában. Az ingatlanértékesítőknek is szinte minden közvetítéshez kapcsolódó tevékenységüket nyomon kell követniük. Minden beérkező lakás és ügyfél adatait, preferenciáit fel kell vinni egy adatbázisba, amit naprakészen kell tartani. Szerződéseket, nyilatkozatokat előkészíteni, rendszerezni, ingatlanhirdetéseket feltölteni. A találkozókat meg kell szervezni, időpontokat fel kell jegyezni. Mivel ezek a feladatok sok időt emésztenek fel, a Central Home értékesítői asszisztencia segítségére bízzák a napi feladatok elvégzését, így az értékesítő jobban be tudja osztani idejét, és hatékonyabban, produktívabban tud dolgozni. Azonban ezeket is felügyelni kell.

 

Ezek után jöhet a terepmunka. Márk az interjút megelőző napon keményen dolgozott, hogy minél több, ügyfelének megfelelő ingatlan mutatását tudja leszervezni. Erre a napra 7 olyan lakást gyűjtött össze, melyek a vásárló igényeivel kompatibilisek. Hol járunk most időben? Márk felkelt, nyugodtan, frissen felkészült a napra, részt vett a heti ID meetingen, kiszervezte az adminisztrációs és marketing feladatok elvégzését, majd fél 12-kor elindul vásárló szándékú ügyfelével, megmutatni azokat az ingatlanokat, melyek közül egyik lehet álomotthona. Természetesen itt nem cipővásárlásról van szó, ez sokkal nagyobb értékű tranzakció, ezért nem lehet ezt a döntést sem elsietni, sem siettetni. Az ingatlanosnak kiemelt figyelmet kell fordítania ügyfélkapcsolatainak ápolására is, így nagyon fontos napi feladat a meglévő ügyfelekről telefonon, email-ben érdeklődni, és folyamatosan tájékoztatni őket az ingatlanpiaci történésekről.

Előreláthatólag a 7 lakás mutatása délután 3-ig tart. Mivel Márk régóta a Central Home munkatársa, és tapasztalt értékesítő, maradék idejét az új értékesítők mentorálására fordítja. Ez azt jelenti, megbeszéli velük, milyen nehézségeik adódtak, mi az, ami jól ment, majd tanácsokat ad, melyeket hasznosítani tudnak a jövőben.

A hét lezárásaként Márk egy szülinapi bulin tervezte kiengedni a gőzt, erről további részleteket nem kaptunk, de a kis mosoly arra engedett következtetni, hogy biztosan jól fogja érezni magát.

Az ingatlanértékesítőknek meg kell találni az egyensúlyt az adminisztratív és a bevételt eredményező tevékenységek között. A legtöbb tanácsadónak hosszú és változatos teendőlistája van. Ezt azonban bármikor felboríthatja egy hirtelen jött, prioritást élvező megbízás, egy új ügyfél beérkezése, és itt van nagyon fontos szerepe az időgazdálkodásnak. Ám láthatjuk azt is, hogy ez nekik sokszor csak rutinmunka, ami számos helyzetben sokkal nehezebb az átlagnál, mint ahogy az emberek elképzelik, de mikor nem dolgoznak, ők is ugyanolyan emberek, mint bárki más.


További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu