Főoldal>Hírek>Franchise az ingatlanok világában
Hírek

Franchise az ingatlanok világában

Egy korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a franchise egyre népszerűbb üzleti modell lett, és a köztudatban is sokkal ismertebbé vált. Annak érdekében, hogy a témát még részletesebben körbejárjuk, a Central Home ingatlanhálózat franchise fejlesztő munkatársa, Varga László válaszolt néhány kérdésünkre.

 

Hogyan épül fel egy franchise üzleti modell az ingatlanok területén?

A központ birtokolja a siker felé vezető utat, a know-how-t, és értékesíti a tudást, a partnerek pedig ezzel a szaktudással dolgozva végzik az ingatlanértékesítői feladataikat. Ugyanúgy működik, mint bármilyen más üzleti rendszer, csak ebben az esetben tanácsadást értékesítenek franchise formában.

Mennyire elterjedt ez az együttműködési forma manapság?

Egyre gyakoribb. Ha az embernek van egy ötlete, ami átgyúrható más piacokon való kompatibilitásra, akkor minimális eszközállománnyal országos, vagy akár globális lefedettséget tud elérni. Erre nagyon jó példaként szolgálnak az egyre népszerűbb street foodra építő vállalkozások, amelyek az utóbbi időben lettek igazán ismertek és sikeresek. Volt egy jó ötletük, ami finom, és ízlik az embereknek, most pedig franchise formában ez a lehetőség többek számára adott, így a terjeszkedésük is elindult.

Miért alkalmazzák ezt a legsikeresebb ingatlanhálózatok?

Megfordítanám a kérdést. Azért sikeresek mert ezt használják. És hogy miért ők a legsikeresebbek? Mert olyan know-how-juk, olyan szakmai, piaci különbségük volt, amivel ténylegesen értéket tudtak adni mások számára. Átlagosan 5% esélye van egy friss vállalkozásnak, hogy 5 éven belül még létezni fog, míg a franchise rendszerekben ez már 70%-ra emelkedik. Az ingatlan pedig egy állandó piac, amire jól működő vállalkozást lehet építeni.

A csatlakozni kívánó irodáknak milyen előnyökkel és kockázatokkal kell számolniuk?

Ebben a vállalkozási formában kevesebb a kockázat, mint más üzleti modelleknél, igyekszünk előre kiküszöbölni az akadályokat, ezért is sokkal magasabb az esély a fennmaradásra hosszú távon is. Az jelentheti a fő problémát, ha a franchise központ nem rendelkezik a megfelelő tudással, és nem tudja integrálni az új irodát a keringésbe. Így a fizetett díjért a partner nem részesül valódi ellenszolgáltatásban. Előnyök? Ha jól működik egy franchise, akkor sok terhet képes levenni egy iroda válláról. Rengeteg tudásalapú szolgáltatásért felelős a hálózat. A legalapvetőbb példával élve: az adott irodának nem kell feltalálni egy terméket és megszervezni annak piaci bevezetését, kitalálni hozzá a marketing stratégiát, ezeket mind megoldja a franchise-központ.

Mik az előnyök és az esetleges kockázatok a központ részéről?

Kockázat  mindig van, bármit is csináljon az ember. Nincs tökéletes rendszer, előfordulhat, hogy olyan partner csatlakozik, aki nem tudja vagy nem akarja integrálni a központi tudást, ebből kifolyólag pedig sérülhet a márka. Az előny maga az, hogy a legminimálisabb eszközállománnyal is képes lehet terjeszkedni, országos vagy globális lefedettséget biztosítani, továbbá, hogy a csatlakozott irodák munkavégzésében felmerülő negatív folyamatok a központi kontrolling miatt kis valószínűséggel “szabadulnak el”.

Mitől működik sikeresen a franchise a Central Home-nál?

Amit leginkább kiemelnék, az a külföldről hozott “know-how”, amelyet átadunk a szerződött franchise partnereink számára. Ez a tudásbázis, úgy véljük, szakmailag kiemelkedő, és ez az, ami megkülönböztet minket a versenytársainktól. Emellett a központi jelenlét és az irodák felé mutatott gondoskodás szintén nagyon fontos a Central Home-nál. Ezeken kívül fontos megemlíteni a lokalizációt is.  A főváros, és azon belül is a belváros – ahol leginkább jelen vagyunk – folyamatosan nagyon jól prosperáló területek, ebben is rejlik a Central Home üzleti sikerének titka.

Folyamatosan bővül a franchise partnerek köre a cégen belül?

A Central Home működését az elmúlt 15 évben inkább “zárt franchise’ hálózatként jellemezném. Csapatunk folyamatosan bővül. Jelenleg 16 irodánk van Budapest belvárosában, ezek nagy része belső osztódással keletkezett. A 2017-es évben nyitották meg irodáikat az első “külsős” partnereink. Az év végén már ennél is több ingatlanirodával szolgáljuk a budapesti, egyelőre főként belvárosi ügyfeleket, de szeretnénk megtalálni az értékrendben hozzánk hasonló kollégákat a külsőbb kerületekben is.

Milyen csatlakozni kívánó partnereket vár a Central Home?

A hasonló szakmai és emberi értékek nagyon fontosak, leginkább a “zsák a foltját elv”-et tudnám erre példaként felhozni. A nyitottság, a fejlődési igény kiemelt jelentőségű számunkra, hiszünk az élethosszig tartó edukációban. Azt is fontosnak tartjuk a Central Home-nál, hogy a partnerünk a munkájával, valós értéket adjon a környezete számára. Ha ezek megvannak, minden egyéb részlet megbeszélés részét képezi.

Általánosságban eladóknak jobban megéri franchise hálózattal együttműködni, mint egyedülálló irodával, vagy szabadúszó értékesítővel?

Minden eset más és más. A csapatjáték a rendszeren belül nagyon fontos értékünk. A szabadúszó értékesítőkkel és a kis irodákkal való együttműködésnek az eladó szempontjából annyi az előnye, hogy  kevesebb jutalékot kell kifizetnie az eladás után. A gyengéje viszont az, hogy egyiknek sincs meg a megfelelő kapcsolathálózata, nincs meg a szükséges fejlődési igény bennük, ezért nem is reagálnak gyorsan a piaci változásokra, ”kiesnek az ingatlanpiaci vérkeringésből”. Mivel legtöbb esetben nincs elég tudásuk, tapasztalatuk, ezért nem veszik észre a piacon alakuló változásokat, így érdemben reagálni se tudnak ezekre, nem képesek releváns információ átadására az ügyfél felé. Mindez a szolgáltatás minőségére is nagy hatással van. Hozzátenném még azt is, hogy a kis cégek technológiai és technikai értelemben is hátrányban vannak. Ezeknek a tényeknek az ismeretében pedig nem feltétlenül garantálható a kifogástalan szolgáltatás elvégzése, és az úgynevezett “win-win” helyzet kialakulása.
Az ingatlanközvetítő franchise-zal való együttműködés ezzel szemben mindig kifizetődő az ügyfél számára, hiszen nem egy szakértőtől kap szolgáltatást, aki ismeri a piaci működést, tisztában van annak aktuális helyzetével, az árakkal, hanem egy egész központtól, ami minden partnert lefedő adatbázissal rendelkezik. A cél az , hogy az ügyfél is valóban  megkapja a pénzét. Egy nagyobb hálózat esetében az is előny, hogy ahány partner, annyival több információ áll az egész franchise hálózat rendelkezésére, ami a releváns  piacismeret szempontjából kiemelten fontos.

Miért ajánlaná a Central Home franchise hálózatát független irodáknak, valamint a piacon aktív lakástulajdonosoknak?

A legfontosabb, hogy cégünk rendelkezik a célterületünkön lévő portfóliónkhoz tartozó vevőcsoporttal is. Ez növeli az értékesítés gyorsaságát, ami fontos mind az ügyfél, mind az értékesítő szempontjából. Folyamatosak a továbbképzéseink, így állandóan csiszoljuk kollégáink ismereteit, amely akár rövid, akár hosszútávon, tovább emeli szolgáltatásunk színvonalát, ezáltal teljesítménynövekedés jön létre. Cégünk végzi a kollégák betanítását, folyamatosan szem előtt tartva irányelveinket. Mindenben segítünk a csatlakozó partnereknek, az irodaállítás eleinte megterhelő feladataiban is. Aki azonosulni tud a filozófiánkkal, az a játékszabályok betartásával teljesen szabad mozgásteret kap munkája elvégzéséhez.
Számunkra a munka és az ügyfél is egyaránt érték. Fontosnak érezzük, hogy kollégáink folyamatosan tanuljanak, piacismeretükkel és szakmai rátermettségükkel levegyék az eladással járó terheket az ügyfél válláról. Fontos tudni, ez egy olyan szakma, amely sok tudást igényel, bárki bármit mond. Megvannak a fogásai, fortélyai, és egy jól működő hálózatban az értékesítők ténylegesen értik a munkájukat.


 

További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol budapesti ingatlanok közül válogathatsz!
www.centralhome.hu