Főoldal>Hírek>Franchise-Kockázat vagy lehetőség?
Hírek

Franchise-Kockázat vagy lehetőség?

Manapság a franchise kifejezés egyre inkább elterjedt a köztudatban, ugyanakkor sokan nem ismerik, mit is jelent ez pontosan és miért olyan fontos a vállalatok, különösen az ingatlannal foglalkozók körében.

A kifejezés egy többszereplős üzleti vállalkozást takar, amely termékek, valamint szolgáltatások esetében is létező modell. „Az ilyen típusú rendszerek a terjeszkedni vágyó, sikeres cégektől indulnak, ők a hálózat irányítói. Csatlakozó partnereik az adott márkanevet és a vállalkozási rendszer használatának jogát kapják”-így ír erről a Magyar Franchise Szövetség. Adott tehát egy nagyobb vállalat („Rendszergazda”), amely szeretné hatókörét nagyobb területre is kiterjeszteni, ezért partnereket keres együttműködés céljából. De miért jó ez a csatlakozó vállalkozásnak? Akár kezdő, akár tapasztaltabb piaci szereplőről van szó, mindenképpen jó befektetés lehet egy ilyen üzleti megállapodást kötni egy komolyabb múlttal rendelkező céggel. A partnerek ezáltal nem csak a vállalat arculatát és működési rendszerének használatát élvezhetik (amihez természetesen szabadalom tartozik), hanem annak tudását, üzleti tapasztalatát és jó esetben a már meglévő hírnevét is. A Rendszergazda minden piaci ismeretét, erőfeszítését átadja a vele együttműködőnek a közös üzleti tevékenység sikerének érdekében, cserébe új gondolatokkal, „friss” munkaerővel is gazdagodhat, és eredményesen terjeszkedhet, egy nagyobb platformon lehet jelen a márkájával. A franchise egy olyan, eredményesen működő üzleti modell, amely nem igényel komolyabb tőkeállományt, anyagi befektetést, ugyanakkor kockázat nélkül nagy nyereséget képes biztosítani.

 

 

Az ingatlanok világában a franchise még inkább elterjedt lett az utóbbi időben, a leghatékonyabban működő ingatlanközvetítő hálózatok ezt az üzletépítési formát alkalmazzák. Ennek következtében a sikeres piaci jelenléthez egyfajta követelmény is lett az ilyen típusú együttműködés az ebben a szektorban tevékenykedő vállalkozások között. Ingatlanhálózatok esetében a franchise partnerek egységes arculattal vannak jelen, az alkalmazottak közös képzésben részesülnek, a szolgáltatások egységes díjazással működnek. Ingatlan tekintetében egy nagyon egyszerű, könnyen duplikálható üzleti modellt ad a franchise lehetőségként a terjeszkedni vágyó központi vállalatok kezébe. A partnerek a céges know-how ismeretéért cserébe helyi (területi) tudást biztosítanak. Ebből adódóan az együttműködés a működési formán túl alapvető érték is, hiszen a feladatok összehangolása és a csapatmunka mind szükséges elem a sikerhez. Életre szóló, megtérülő befektetés is lehet egy új belépő számára egy ilyen partneri kapcsolat, de a piacon már korábban jelen lévő vállalkozók is hasonló előnyöket tapasztalhatnak. Mivel a legtöbb ingatlannal foglalkozó cég már ezt a modellt követi, egyedüli irodaként sokkal nehezebb hosszú távon is jelen lenni a piacon, egy franchise kapcsolattal viszont sokkal nagyobb védelmet élvez egy kis vállalkozás is.

A Central Home Budapest belvárosának egyik vezető ingatlanhálózataként már a kezdetektől ebben a modellben gondolkodik és működik sikeresen a piacon. A cég rendelkezik a kellő ismeretekkel, tapasztalattal, a franchise lehetőségét kihasználva pedig képes ezt a tudást, minőséget eredményesen hasznosítani, és átadni úgy, hogy a márka forgalmát hosszú távon is megerősítse. Sok, szintén komoly ingatlanos múlttal rendelkező vállalkozással ellentétben a Central Home kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az irodáival kialakított kapcsolat egyforma színvonalú legyen, minden partner egységes támogatásban részesüljön. Mivel az ingatlanértékesítés szolgáltatást takar, így az emberismeret is kulcsfontosságú. Éppen ezért a rendszeres konzultáció, a piaci jelenlét, illetve az információ folyamatos áramlása kiemelt figyelmet kap a központ részéről, valamint az irodák között is. A gondoskodás, az odafigyelés vagy éppen annak hiánya mindenképpen érzékelhető az ingatlanhálózatok működése során, mind az együttműködők, mind pedig az ügyfelek részéről. A Central Home az első perctől kezdve tudatában van ennek, így folyamatosan azonos minőséget, figyelmet biztosít a vele partneri kapcsolatban állók számára. Az ingatlanpiacon már 15 éve jelen lévő cég ezzel képes elkerülni egy olyan alapvető hibát, ami hosszú távon akár komolyabb problémák forrása is lehet.

Összességében tehát a franchise egy igazán jól működtethető együttműködési forma, amely még a kezdő befektetők számára is tökéletes választás lehet, hiszen a rizikófaktor ennek esetében igen csekély. A megfelelő tudással, a kellő piaci ismerettel, valamint odafigyeléssel minden bizonnyal egy sikeresen működő üzleti modellt képes kialakítani az arra vállalkozó.


További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol budapesti ingatlanok közül válogathatsz!
www.centralhome.hu