Főoldal>Hírek>Jogosak az előítéletek az ingatlanközvetítőkkel kapcsolatban?
Hírek

Jogosak az előítéletek az ingatlanközvetítőkkel kapcsolatban?

Rengeteg negatív vélemény terjeng a közvéleményben az ingatlanközvetítő szakmáról és persze mint minden sztereotípiának, ennek is van alapja, azonban a legrosszabb, legképzetlenebb réteg által nyújtott szolgáltatás alapján megítélni egy szakmát nagy hiba volna.

 

Mik a leggyakoribb fenntartások az ingatlanügynökökkel szemben?

 1. Bárkiből lehet ingatlanügynök, tehát a nagy részük nem elég szakképzett.
 2. Aki szakképzett, az lehet, hogy megpróbál átverni.
 3. Nem számít neki, hogy én mit szeretnék, ő csak gyorsan el akarja adni a lakásomat, hogy pénzt kapjon.
 4. Nem is igazi szakma, amire szükség lenne.

Biztosan vannak egyéb gondok is, de talán ezek azok, amikkel a legtöbbször találkozik az ember egy-egy rossz élménybeszámolót, vagy egy kegyetlen cikkíró véleményét olvasva. Mivel a Central Home ingatlanközvetítő franchise hálózatnál dolgozó szakember vagyok, ezért kötelességemnek érzem, hogy legalább egy kicsit szépítsek a kollégákról alkotott képen. (Amit most leírok, azt csak a mi cégünk működése, és az általunk képviselt filozófia gyakorlatba ültetése alapján írom, semmilyen más hálózat cselekedeteiért nem vállalok felelősséget!)

Mindenekelőtt szeretném, ha tisztáznánk, hogy biztosan volt olyan, aki valamiért nem volt megelégedve a szolgáltatásunkkal és sajnos a jövőben is várható, hogy lesz ilyen eset. Ez a cikk arról szól, hogy mi miket teszünk azért, hogy ezt minimalizáljuk és esetlegesen kiküszöböljük.

Az értékesítés egy olyan szakma, amit sok olyan ember is kipróbál, akinek nincs meg a képzettsége, de legtöbben hamar rájönnek, hogy nem is olyan egyszerű, mint azt hinnék. A cégünk minden pályakezdőnek kínál egy intenzív, 8 hetes képzést, ahol az értékesítői tudás alapját elsajátíthatják, valamint a gyakorlatban egy képzett (általában az irodavezető) szakember mentorálja a folyamataikat, ezzel is korrigálva minden olyan hibát, amit egy kezdő vétene. Ezeken felül mindenki számára tartunk továbbképzéseket, ahol piacismeretről, időgazdálkodásról, adatbázis-kezelésről és sok másról is szó esik. A célunk az, hogy minden közvetítő rendelkezzen megfelelő piacismerettel, értékesítői- és közvetítői tudással, és ne csak díszként álljon a sarokban az ingatlan bemutatásánál. Természetesen felkínálunk minden ügyfélnek egy olyan lehetőséget, hogy kérhet magának másik értékesítőt, amennyiben nem kapott megfelelő szolgáltatást. A Central Home 2001 óta jelen van a belvárosi piacon, így csapatunk nagy része több éves tapasztalattal és megfelelő tudással rendelkezik.

Miért ne tudnám Én eladni a lakásomat?

Itt van néhány pont, amit csinál/amivel rendelkezik minden értékesítőnk és egy magánszemély általában nem:

 1. A piac folyamatos figyelése, piaci jelenlét, piaci trendek alakulásának ismerete;
 2. Ingatlanok pontos piaci árának meghatározása (a legnépszerűbb hazai hirdetési oldalakon csak átlagárak vannak, ezért az Ön lakására nem feltétlenül vonatkozik, és így akár milliókat is bukhat tudta nélkül);
 3. Kiterjedt vevőkör folyamatos bővítése;
 4. Keresztértékesítéssel kapcsolathálózatok létrehozása (több vevő összekötése több eladóval);
 5. Jogi háttér biztosítása;
 6. Értékesítési stratégiák, tárgyalási lépések elsajátítása;
 7. Minden nap teljes munkaidőben a feladattal való foglalkozás (gondolja meg, hogy a magánélet és a munka mellett hogyan tudná jól végezni azt, amit másnak teljes munkaidőben nehéz);
 8. … és egyéb marketing és franchise szolgáltatások a Central Home központjától.

Minden szakmában vannak kezdők, és profik, mégis, valamiért sokan azt gondolják, hogy ennek a szakmának a nagy része nem tudja jól végezni a dolgát. A mi tapasztalatunk az, hogy aki hozzánk csatlakozik, az rövid időn belül elsajátítja a megfelelő tudást ahhoz, hogy hatékony, gyors és minőségi szolgáltatást nyújtson bármilyen ügyfélkörnek.

Amennyiben igénybe veszed a szolgáltatásunkat, mi sok időveszteségtől és fejfájástól szabadítunk meg Téged, ugyanis a kiterjedt belvárosi vevőcsoportunk és kapcsolathálózatunk lehetővé teszi a gyors és eredményes munkát. Gondolj bele, hogy mennyi idő, illetve energia a munka és a magánélet mellé egy olyan folyamattal foglalkozni, amihez közel semmi szaktudásod nincs és amit más teljes munkaidőben végez. (Ez olyan mintha elromlana az autód és szerelő helyett úgy döntenél, hogy inkább megpróbálod megjavítani… elég nagy a valószínűsége, hogy sikertelenségbe torkollik a projekt.)

A tudásunk segítségével (amit közvetítési díjként fizetsz meg) sokkal nagyobb összegeket takaríthatsz meg, ugyanis az online elérhető információk nem pontosak, főleg nem személyre szabottak. A konkrét ingatlan értékének felméréséhez, valamint továbbadásának tárgyalásához megfelelő szaktudással rendelkező szakember szükséges.


További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu