Főoldal>Hírek>Külföldiek kapkodják el a belvárosi ingatlanokat
Hírek

Külföldiek kapkodják el a belvárosi ingatlanokat

A budapesti belvárosi lakások virágkorukat élik, legfőképp külföldi körökben. A Budapestre érkező külföldi befektetők előszeretettel vásárolják a központban helyezkedő ingatlanokat.

Elsősorban a belváros illetve a város vérkeringéséhez közeleső részek a legfelkapottabbak. Ezek közül leginkább a  VI., VII. valamint a VIII. kerületeket jó lokációval rendelkező részeit preferálják. Ez azért van mert általában itt vannak a legnépszerűbb iskolák, vagy ezek a helyek vannak általában közel a vevők munkahelyeihez.

A belvárosi ingatlanok iránt 2014 közepe óta jelentősen emelkedik a kereslet. Először inkább a hazai saját tökéből gazdálkodó befektetők vásároltak a központban, de mára túlnyomórészt  kínai, orosz és a közel-keleti országokból érkező vevők jelennek meg a piacon. Érdekesség, hogy a kínai vevők általában készpénzzel fizetnek és egy összegben, továbbá igen megbízható ügyfeleknek számítanak ingatlanértékesítők szerint.

Ezenfelül a kínai és orosz vevők a jóval drágább, luxuslakásokat részesítik előnyben. Leginkább az elegáns már-már fényűző villákat, loft lakásokat keresik, a pénz pedig sosem akadály. Ellentétben az angolokkal, németekkel és hollandokkal, akik nem vetik meg a panellakásokat sem, illetve a belvárosi lakásokon kívül előszeretettel keresik a vidéki parasztházakat, nyaralókat is.

forrás: portfolio.hu


Ha eladó/kiadó lakást keresel fordulj bizalommal munkatársainkhoz!

Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.