Főoldal>Hírek>Megelőzik Budapestet a régiók nagyvárosai?
Hírek

Megelőzik Budapestet a régiók nagyvárosai?

Az elmúlt időszakban leginkább a folyamatosan növekvő lakásárakról lehetett olvasni, a drágulás a főváros területén volt/van jelen a legkiemelkedőbb mértékben. Az elkövetkezendő néhány hónapban azonban akár át is vehetik ezt a kiemelt szerepet Budapesttől az ország más területei is.

 

A budapesti kerületekben nem egyforma mértékben alakult az árnövekedés, a belváros területén ez az arány meghaladta az 50%-ot a 2008-as válság alatti szinthez képest.  A  peremkerületekben ehhez képest a drágulás mértéke “csak” súrolta a válság időszakában mért árak dupláját. Az V., VI., VII. kerületen kívül a szintén a központhoz közel elhelyezkedő részek is hasonlóan kimagasló árnövekedést produkáltak a vizsgált időszakhoz képest, az I., a XIII., a VIII., a IX., és a X. kerületben is 70-80%-kal drágábbak az ingatlanok.

Jelenleg még mindig a főváros területén tapasztalható a legnagyobb árnövekedés, ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az ország más területein is folyamatos a drágulás. 2017 első negyedévében a régiók egyes nagyvárosaiban 2016-hoz képest már nagyobb lakásár-növekedést tapasztalhatunk, mint Budapesten, így például a Közép-Dunántúl megyeszékhelyein komolyabb ütemben nőnek az árak, mint a belvárosban, vagy a peremkerületekben, de a nyugat-magyarországi nagyvárosokban is jelentős az áremelkedés.

 

Magyarország régiói

 

A tranzakciók számában nem figyelhető meg olyan óriási mértékű visszaesés, ami az egekben lévő lakásárak hatására alakulhatott volna, a fővárosban jelen lévő nem jelentős arányú lakásvásárlási-kedv csökkenés azonban hosszabb távon akár mérsékelheti is  az áremelkedés ütemét.

forrás: portfolio.hu


 

Ha eladó/kiadó lakást keresel fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu