Főoldal>Hírek>Ingatlanossal könnyebb! De miért is van szükség rájuk?
Hírek

Ingatlanossal könnyebb! De miért is van szükség rájuk?

Az utóbbi évek folyamatos drágulási tendenciáinak köszönhetően a magyar piacon jelentősen megnőttek az eladó ingatlanok számai is. Sőt, jól mutatnak az eladó ingatlanokkal kapcsolatos számok, hiszen aki azon gondolkodott korábban, hogy eladja az ingatlanját most jól fog járni, hiszen jóval magasabb áron eladhatja, mint 2 évvel ezelőtt. Mivel hazánkban nem számít mindennapi eseménynek egy átlagember életében az ingatlan adás-vétel és az ingatlanpiac útvesztőiben pedig könnyen eltévedhet az, aki nem avatott szakértője a témának, így javasoljuk egy szakember bevonását is.

Ha felmegyünk egy ingatlanhirdetési oldalra, akkor nagyon rengeteg ingatlanközvetítő által hirdetett lakást, házat láthatunk, de ezen kívül találkozunk számos magánhirdetéssel is. Sok hirdetés leírásában szerepel az a mondat is: “Kérem, ingatlanosok ne zaklassanak!”. Ez a mondat azt is eredményezheti, hogy akár hónapokkal később is láthatjuk ezt a hirdetést, pedig egy szakember szolgáltatásának igénybevételével sokkal hamarabb elkelhetett volna a meghirdetett ingatlan. 

Szóval akkor miért is van egyáltalán szükség az ingatlanosra? 

Röviden megfogalmazva: Az ingatlanértékesítő egy szakértő. Meg tudja határozni az ingatlan reális árát, illetve tudja hogy mire kell figyelni amikor értékesítésről van szó. Az ingatlanosnak nem csak annyi a dolga, hogy feltöltse a hirdetést az internetre, aztán tartsa a markát.

Az ingatlanosok mellett szóló érv, hogy a szakember alaposan megszűri az érdeklődőket, hiszen nem szeretné pazarolni sem a saját idejét, se a tulajdonosét olyan érdeklődőre, akinek nem is áll szándékában ingatlant vásárolni. A profi ingatlanosok nagy része már kész vevőcsoportokkal is rendelkezik egy-egy ingatlantípushoz rendelve. Ezáltal ismét gyorsul az értékesítési folyamat, és az eladók minősített, komoly érdeklődőkkel találhatják szembe magukat, nem csak “turistákkal”.

Bármilyen ingatlan gyors eladáshoz komoly marketing szükséges.
Ebben az ingatlanosok egyik fő fegyverei a hirdetési portálok. Ezeket a felületeket szakmájukból fakadóan jobban is ismerik, mint egy átlag eladó. Tudja mit, hogyan és milyen módszerekkel érdemes feltölteni, leírni, kitölteni, és kiemelni.  Ezekkel a főbb tényezőkkel tudja leginkább felkelteni az érdeklődést az online térben a hirdetett ingatlan iránt. Mint minden terméknél – márpedig egy lakás, ház vagy üzlethelyiség, sőt, akár egy telek is annak számít ebben az aspektusban – az előnyős jellemzőkre érdemes elsőként felhívnunk az érdeklődők a figyelmét. Persze, a negatív dolgokat sem szabad elsumákolni, mert így egyáltalán nem lesz hiteles az ingatlan leírása.
Mivel az ingatlanos rendelkezik a szükséges marketingeszközökkel is, így nem az eladót terhelik ezek a költségek (megjelenés, kiemelés).

Mint már említettünk, az ingatlanos meg tudja határozni az adott ingatlan reális értékét.
Nagyon sok tulajdonos nem tud objektív árat megadni, sokszor felülértékeli az ingatlant (ezernyi érzelmi szál, és emlék köti hozzá), ami nem feltétlenül kedvező az ár-érték arányban a potenciális vevőnek, így az ártárgyalási és eladási folyamat elhúzódhat hosszú hónapokig.  Az ingatlanos képben van az értékbecslési tényezőkkel, mivel nem csak az ingatlan kerületbeli hovatartozása és az alapterülettől függ az értéke. Például az eladó lakások esetében a társasház állapota, a zaj mértéke, maga az ingatlan állapota, a beosztása és a kilátása is nagyon fontos az szempontok. 

Végül, de nem utolsó sorban az ingatlanközvetítő nagyon sokat segíthet az adásvétel lebonyolításában, tájékoztatást adhat arról, hogy miképpen zajlik az egész folyamat és mire kell figyelni. A Central Home szakmailag magas szinten képezett ingatlanértékesítői mindig készen állnak arra, hogy a cikkünkben meghatározott szempontok figyelembe vételével minőségi szolgáltatást nyújtsanak az ügyfelek számára. 

Kérdéseivel bátran forduljon hozzánk!
info@centralhome.hu