Főoldal>Hírek>25 millió alatt is van élet a fővárosban
Hírek Tippek, érdekességek

25 millió alatt is van élet a fővárosban

A jelenlegi helyzet az ingatlanpiacon továbbra is növekvő lakásárakat jelez. Ez az egész országra igaznak bizonyul, de Budapesten, mint jellemzően, most is sokkal magasabb árakkal szembesülhetünk. Ez örök probléma, főként az első lakást vásárlóknak, hogy hogyan találjanak megfizethető, viszonylag olcsó lakást, ami jó esetben élhető is, és az ember alapigényeit, elvárásait kielégíti.
 
Jellemző, hogy vidékről sokan igyekeznek a fővárosba költözni, ezáltal tovább növelve a már amúgy is erősen Budapestre koncentrálódott embertömeget. Így a lakáspiaci igények is növekvő tendenciát mutatnak, mely kimutatkozik a magas árakon.
A vidékről felköltözők, főleg az ideiglenesen felköltözők (jórészt egyetemisták) leginkább az albérletek nyújtotta lehetőséget választják. Mivel minden évben újabb és újabb diákok érkeznek a városba (persze mellettük a hosszabb távon tervezők is folyamatosan jelen vannak), az albérletek iránt nagy a harc. Egy jó albérletet találni azért is nehéz, mert bár ez az egyedi igényektől nagyban függ, az olcsón kiadó lakások sokszor nem olyan állapotban vannak, amilyenben szívesen élne az ember, akár még felújításra is szorulnak, azonban egy kicsit otthonosabb albérlet már több tízezerrel is drágább lehet, erre pedig sokaknak nincs pénze – főleg azoknak a felsőoktatásban tanulóknak, akiknek a szülei rendezik a lakhatással és a tanulmányokkal járó költségeket a saját terheik mellett – azaz kettő lakást kell fenntartaniuk. Az “olcsó” és “élhető”keresztmetszetébe pedig kevés lakás esik bele, legalábbis jóval kevesebb, mint amennyire igény volna.
Persze hosszútávon sokkal jobban megéri egy saját lakás, mint állandóan fizetni az albérletet, azonban a legtöbb ember nem engedheti meg magának ezt a beruházást. Főként az életüket most kezdő fiatalok, pályakezdők vannak ilyen téren nehéz helyzetben, a jelenleg albérletben élők havi megélhetésének nagy részét pedig elviszi a havi lakbér, mely mellett nehéz annyit spórolni, hogy rövid időn belül összegyűljön egy lakásra való. Sőt,  hogy még egy szükséges felújítást vagy átalakítást is tudjon vállalni az illető, hogy a saját igényeire formálhassa a jövendő otthonát.
Ha valakinek az az álma, hogy a belvárosban vegyen lakást, még nehezebb feladatra vállalkozik. Sokat hallhatjuk, olvashatjuk, hogy Budapesten minél kijebb, minél külsőbb kerületben keresünk, annál olcsóbban találhatunk lakást – tehát a belváros igen drágának, ha nem a legdrágábbnak bizonyul.
 
E problémára igyekeztünk alternatívával szolgálni a jelenleg lakáskeresőknek, és kerestünk pár 25 millió forint alatti eladó lakást a kínálatunkból, melyeket ezúton szeretnénk bemutatni. 

 

Lakás a Páskomliget utcában

Belvárostól 20 percre, jó környéken panellakás eladó. XV. kerület frekventált részén, a Páskomliget utcában megvételre kínálunk egy 66 négyzetméteres, 2 + 1 félszobás, tizedik emeleti, panorámás, tehermentes, napfényes, felújítandó panellakást akadálymentesített, rendezett, két liftes szövetkezeti házban. A környék zöld parkokkal teli, tökéletes az infrastruktúra a közlekedés is!

Irányára: 24.900.000 Ft

Galériás lakás a Hernád utcában

Eladóvá vált egy első emeleti 31 négyzetméteres garzonlakás, melyben lehetőség van rövidtávú kiadásra, így remek befektetési lehetőség! A víz-, gáz- és villanyhálózat 7 éve lett cserélve, ekkor történt a nyílászárók és a burkolat cseréje is. Magas belmagasságának és a jó helykihasználásnak köszönhetően egy 8 négyzetméteres állógaléria került a szobába, lépcsője alatt végig polcok helyezkednek el, az előszobában pedig egy szintén polcos, tágas tároló biztosítja a további pakolóhelyet. A konyha teljesen felszerelt, a mosógép, a mosogatógép, a szagelszívó is az ár részét képezik, a hűtő megegyezés kérdése, amennyiben az új tulajdonos igényt tart rá. Rezsije alacsony, saját vízórája van, a közös költség csak 8000 ft. A ház rendezett, a körfolyosó pár éve felújításra került.

Irányára: 22.900.000 Ft

Lakás a földszinten, a Dembinszky utcában

Eladó Budapest VII. kerületében a Dembinszky utcában egy 28 négyzetméteres földszinti lakás. A szoba ablaka udvari kilátású, álló galéria került kialakításra a 4,2 méteres belmagasságnak köszönhetően. A közösköltség 7200 forint, mely magába foglalja a házfelújítási alapot is, minden más egyedi mérés után fizetendő. A lakóközösség összetartó, jelentős megtakarítással bírnak. Ajánlom első lakásnak, illetve befektetésnek is kiváló lehetőség.

Irányára: 23 500 000 Ft


További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu

 
Ossza meg ismerőseinek!