Főoldal>Tippek, érdekességek>Adventi készülődés
Tippek, érdekességek

Adventi készülődés

Vasárnap megkezdődött az Adventi időszak. Ez a pár hét egyre inkább, eszeveszett vásárlással, rohanással, idegeskedéssel telik. Így készülünk a nagy ünnepre? Bizony egyre inkább materiális dolgokkal próbáljuk tökéletessé varázsolni a karácsonyt, és olykor hajlamosak vagyunk megfeledkezni, miről szól valójában.

 

Az advent szó VII. Gergely nevéhez köthető és egészen a IV. századig nyúlik vissza. Jelentése a latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. Ebben az időszakban fel kell készülnünk Jézus Krisztus eljövetelére, odafigyelni magunkra és másokra, megtisztítani lelkünket, hogy készen álljon a szeretet ünnepére. „Az advent arról is szól, hogy megkülönböztessük a fontosat a lényegtelentől. A számtalan program, a túlhajtott vásárlás ne nyomják el szívünkben a készület csendjét” – mondta Tornavölgyi Krisztián a Szent Margit templom plébánosa az első adventi gyertya gyújtásakor.

Adventi hagyomány az adventi koszorú, melynek elődje pogány szokásokhoz köthető.  Evangélikus és katolikus vallási körökben azután vált egyre elterjedtebbé, miután 1839-ben egy német lelkész egy szekér kerekén helyezett el 23 gyertyát, és minden nap eggyel többet gyújtott meg rajta karácsonyig. Azóta pedig még azok is gyertyát gyújtanak, akik talán nem is vallásosak.

Adventi koszorú

Hagyományosan örökzöldek díszítették a kerek alapot, és ezen az égtájak szerint elhelyezett 3 lila és 1 rózsaszín gyertya állt. Ma már rengeteg különféle koszorút láthatunk és vásárolhatunk, de nagyon könnyen elkészíthetünk egyet mi is magunknak. Az alapvető 4 gyertya, ami még megmaradt, és minden koszorún biztosan megtalálunk, a többi mind a képzeletünkre van bízva. Nagyon jó közös program lehet, barátokkal, családdal összeállítani a saját koszorútokat.

Alább néhány saját kézzel készített inspiráló adventi koszorút szeretnénk bemutatni.

no images were found

 

Reméljük, tetszett a kis válogatásunk. Van, amelyik nagyobb kézügyességet igényel, van, amelyiket kezdők is könnyedén el tudnak készíteni. Sok szerencsét hozzá, és kívánjuk, hogy jól teljen a készülődés időszaka!

 


Ha eladó/kiadó budapesti lakást, házat keresel, fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu