Főoldal>Tippek, érdekességek>Bútorfestés otthon, azaz “csináld magad” egyedi bútorok
Tippek, érdekességek

Bútorfestés otthon, azaz “csináld magad” egyedi bútorok

A legtöbben, ha tönkre megy valamijük, kidobják, majd vesznek helyette egy újat, sokan azonban szeretik felturbózni és új életre kelteni régi dolgaikat. Így van ez a bútorok terén is; az amúgy is hódító DIY, azaz „csináld magad” világában rengeteg embert találhatunk, aki előszeretettel szerez be lestrapált bútordarabokat felújítási, átfestési szándékkal. Ez a hobbi, mint minden kreatív hobbi, nagyon szép eredményeket produkálhat, az embernek a technikai ismereteken és a tárgyi kellékeken kívül csak hatalmas fantáziának kell a birtokában lenniük ahhoz, hogy életre szóló, hamisíthatatlanul egyedi berendezési tárgyak készüljenek.
Mai bejegyzésünkben bemutatunk néhány ehhez kapcsolódó tudnivalót és technikát, hátha valakinek megjön a kedve az alkotáshoz.

A bútorfestés folyamata azonban legtöbbször nem ilyen egyszerű és rövid, komolyabb felújítások esetében sokkal több előkészületet igényel a tárgy, mint amennyi dolgunk a végén majd a festéssel lesz. Természetesen ez nagyban függ az adott bútordarab állapotától, meglehet, hogy a csiszolás, át-és folttisztítás, szerkezeti javítás, kiegészítés, pótlás mellett rovarirtásra, gomba elleni kezelésre is szükség lehet.

Tehát, mielőtt belevágnánk egy ilyen munkálkodásba, át kell gondolunk, eléggé türelmesek vagyunk-e ehhez, és kellő elszántsággal, elhivatottsággal rendelkezünk-e, és ha igen, időnk is, pénzünk is engedi-e. Egyébként használt, kopottas bútorokhoz állítólag kifejezetten olcsón is hozzá lehet jutni (ugyanakkor a festékekhez és egyéb szerekhez, eszközökhöz már lehet, hogy kevésbé – bár mindig ki lehet fogni).

A helyszín is lényeges: kell legyen egy jól szellőztethető, vagy szabad, nagy területünk, ahol úgy festhetünk, hogy más berendezésben, tárgyban nem teszünk kárt, nem piszkoljuk össze, azaz vagy legyen erre egy kis műhelyünk, mely akár egy garázs(ban) is lehet, vagy jó időben az udvaron is neki állhatunk. A munkafolyamat sok kosszal, porral járhat, a festés pedig szaggal, és foltot is ejthetünk nem kívánt helyeken, a végén pedig lakkozni is kell az elkészült felületet, hogy tartós és ellenálló legyen, melyet szintén ki kell szellőztetni, így valóban érdemes nem a lakás közepén nekiállni – mi úgy gondoljuk.

A díszítési, festési eljárásokra pedig megannyi féle technika létezik, melyeket képekkel szemléltetünk a következőkben:

Mindezek után lelkiismeret nélkül kijelenthetjük az egyébként már-már közhelyesnek ható konklúziót: a bútorfestés esetében is csak a fantázia szabhat határt.

Ha pedig megihletődtél, és már csak egy lakást keresel, ahová elkészítheted egyedi bútoraidat, akkor keress minket, és nézd meg kínálatunkat!


További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu