Főoldal>Tippek, érdekességek>Csináld meg a saját álomházad!
Tippek, érdekességek

Csináld meg a saját álomházad!

Február végére megérkezett hozzánk is a tél. Ha kinézünk az ablakon akkor havat és a mínusz fokokat látjuk, érezhetjük. Mit tudnánk csinálni ilyen időben?  Hát… a kirándulás nem annyira jöhet szóba, mivel leginkább sáros tájakkal találkozhatunk mostanság. Így a legjobb választás otthon, a négy fal között maradni kényelemben, melegben. 

Korábban már írtunk a nagyszerű kandallókról, amelyek előtt leülnénk filmezni egy bögre teával ilyen hideg napokon. Most pedig kreatív feladattal/lehetőséggel készültünk, az eredménye pedig istenien finom lesz. Vajon ki tudnátok találni miről is van szó? 

A hozzávalók:

  • gyömbér 
  • szegfűszeg 
  • méz
  • fahéj

Felfedjük a titkunkat! Aki arra tippelt, hogy ezek a mézeskalács összetevői, az nyert. Ma a mézeskalácsról írunk és a végén megmutatunk pár nagyszerű ötletet, ki hogyan díszíti a saját kis “álomházát”. 

Szinte biztos, hogy Mátyás idejében már voltak mézeskalácsosok, akik Bécsen keresztül behozott keleti fűszerekkel dolgoztak. A leghíresebb a négyszög alakú tordai pogácsa volt, amelynek sarkaira egy-egy szinte kerek mézeskalácsot tapasztottak és bekenték tojássárgájával, közepén hosszanti irányban bevágták, így sütés közben kinyílt. Ennek a süteménynek termékenyítő erőt tulajdonítottak. 

Érdekes, hogy a Grimm testvérek, a “Jancsi és Juliska” című meséjének van valóságalapja. A XVII. században élt egy bizonyos Katharina Schrader, aki kikísérletezett egy különleges mézeskalács receptet. A hölgyet egy Hans Metzler nevű mézeskalácssütő kiszemelte magának és el akarte vinni feleségül. Ám nem a szerelem állt a dolog háttérben, hanem egy önző és rossz szándék. Hans ezzel a házassággal a titkos recepthez akart hozzájutni, ám amikor a nő rájött, a férfi őt boszorkányság vádjával illette. Azt állította, hogy a hölgy a seprűnyélen lovagol, és aki betér hozzá, meghizlalja, majd megeszi. Az inkvizíció ennek ellenére nem találta bűnösnek a nőt. A férfi zaklatásai elől Katharina a spessarti erdőbe menekült, ahol vett egy házat, amelyben sikeres mézeskalács-sütödét alakított ki. Amikor azonban süteményének jó híre már veszélyeztette Metzler udvari szállítói státuszát, a férfi a húgával együtt felkereste Katharinát erdei házában, megölte, és az egyik, még meleg kemencébe dobta.

Ilyen szomorú és horrorisztikus történet után viszont jöjjön valami szép és vidám! Nézzetek meg milyen mézeskalács házakat gyűjtöttünk össze nektek. Reméljük kaptok ihletet és ti is csináltok rengeteg ilyen finomságot a magatok, és a szeretteitek legnagyobb örömére! 

  • Hagyományos mézeskalácsos házak

no images were found

  • Hatalmas kastélyok

no images were found

  • Egyedi ötletek

no images were found

 


Ha eladó/kiadó budapesti lakást, házat keresel, fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu