Főoldal>Tippek, érdekességek>Érdekes, vicces, de nem haszontalan konyhai eszközök
Tippek, érdekességek

Érdekes, vicces, de nem haszontalan konyhai eszközök

A lakásunk, otthonunk egyik legközpontibb helyisége a konyha, melyben, ha rendszeresen főzünk, sütünk, rengeteg időnket eltöltjük, ugyanakkor a családi együttlét, közös alkotás rendszeres helyszíne is lehet.  Így a konyha területére tekintünk most be kicsit bejegyzésünkkel. Bizonyára mindenki rengeteg konyhai felszereléssel rendelkezik, aki aktívan használja ezt a területet, de az innovációt és a kreativitást – melyek természetesen itt is megmutatkoznak – nem lehet figyelmen kívül hagyni, s folyamatosan beszerezni újabbnál újabb eszközöket. A következőkben bemutatásra kerül öt aranyos, ötletes konyhai kiegészítő, mely nélkül ugyan lehet élni, de mégis jól jönnek a mindennapi tevékenykedés során, feldobhatják a sokszor csak muszájból történő főzés folyamatát, és nagyban megkönnyíthetik, felgyorsíthatják azt.

Vágódeszka tárolórésszel

A vágódeszka mindennapi, állandó kelléke az ételkészítésnek: zöldséget, húst, fűszert, és megannyi más dolgot felaprítunk, melyekről mindig van mit levágni, mint szükségtelen, fonnyadt, rágós részt, vagy külső borítást. E szituáció ihlette meg a vágódeszkát, melyhez csatolható egy tárolórész az elhullott, nem kellő részek összegyűjtéséhez. Kényelmesen, a pult széléhez és a deszkához rögzíthető, így egy mozdulattal, plusz edény használata nélkül üríthető a vágófelületről a konyhai maradék, melyet javasolt ezután komposztba tenni, a lebomlást természetes módon segítve.

Kép forrása: Pinterest

Fakanáltartó a fazékra

Ezek a szilikonállatkák könnyen a lábas, fazék szélére helyezhetőek, majd ezután ugyanígy könnyen belecsúsztatható a rajtuk levő nyílásba az éppen használt fakanál. Ezáltal megoldódik a fakanál elhelyezésének problémája, miután két keverés között nem tudjuk hova tenni a már nem tiszta kanalat. A kis állatfigurák segítségével takarékoskodhatunk a hellyel is, a tiszta edénnyel, és az esetlegesen a fakanál keresésére fordított idővel is. Többféle állat formájában is létezik.

Kép forrása: Pinterest

Mérleg-vágódeszka

Egy nagyon szupernek tűnő kettő-az-egyben megoldás a következő vágódeszka, melynek egyik felén felapríthatjuk a szükséges hozzávalókat, majd kicsit odébb söpörve őket, egyazon eszközön a feldolgozott zöldség, fűszer súlyát is ellenőrizhetjük. Az egész úgy néz ki, mint egy vágódeszka, a beépített mérleg szolidan épül bele ebbe a megjelenésbe.

Kép forrása: Pinterest

Tojásszétválasztó

Egy jópofa szilikonmalacka (szintén kapható másik kivitelezésben is) a következő darab, mely a tojássárga tojásfehérjétől való különválasztásában segédkezik. A szilikonfigurát a már feltört, tányérba kiöntött tojáshoz, a sárgája közelébe emeljük, majd összenyomjuk a segédeszközt, amikor elengedjük, akkor pedig magába szívja a fehérjénél sokkal kevésbé szétfolyós, sokkal egyben maradóbb sárgáját. (Jelen esetben a malac az orrába szívja be a tojássárgát.) Nagyon egyszerű a használata.

Kép forrása: Pinterest

Egynyomásra vajvágó”

A vajhasználóknak ismerős szituáció: a hűtőből éppen elővett vaj kemény, ebből kifolyólag nehezen kenhető, szeletelhető, legjobb megoldás, hogy ki kell várni, amíg kellőképpen megmelegszik szobahőmérsékleten.
A vajfogyasztók segítésére pedig itt van ez az eszköz, melybe csak bele kell helyezni a vajat, majd egyszerűen be kell nyomni a műanyag tartó oldalát; az pedig levág nekünk egy szeletet a vajból, és a tányérre ejti. Megfelelően adagolható is így vele a vaj, kézzel és késsel való ügyetlen farigcsálás nélkül. Egyszerű, praktikus.

Kép forrása: Pinterest

Persze ahhoz, hogy tudd hol használni ezeket a jópofa cuccokat, szükséges még egy szép, praktikus konyha is, melyet ha épp most keresel, vagy nem találtad még meg, nálunk érdemes körülnézned, mert rálelhetsz a tökéletesre.

Ossza meg ismerőseinek!