Főoldal>Tippek, érdekességek>Érdekes világnapok és jeles napok márciusban
Tippek, érdekességek

Érdekes világnapok és jeles napok márciusban

Ma már túl vagyunk az idei tavaszi nap-éj egyenlőségen, hivatalosan is tavasz van mostantól! E vidám sugallatú jeles nap apropójától vezérelve ma úgy gondoltuk, összegyűjtünk pár érdekesebb világnapot, amelyen ebben a hónapban már túl vagyunk, de vannak még olyanok is, melyekkel pár napon belül találkozhatunk. Íme, a teljesség igénye nélkül, ilyen érdekes napok voltak és lesznek márciusban:

Március 2. Az ima világnapja

Március 8. Nemzetközi nőnap

Ezt talán mindenki ismeri, és reméljük, mindenki meg is köszöntötte nőismerőseit! 😉

Március 14. Nemzetközi Pí-nap

A matematikában ismeretes pí (π) érték világnapja.A dátum persze nem véletlen: a kerekített, egyszerűsített érték, a 3,14 naptári „megfeleltetése” március 14-e. A napját pitével (angol pie) szokás ünnepelni, ha valaki erre igényt tart.

Március 15. Az alvás világnapja

Bárcsak ezt is kiadnák, mint a munka ünnepét!

Március 20. A macaron világnapja

Talán nem mindenki ismeri ezt a kis, színes süteményt, mely első ránézésre inkább tűnhet kicsi, átszínezett, édes hamburgernek is akár – legalábbis minket erre emlékeztetett a legelső pillantás alkalmával, amikor egy képen láttuk meg a számunkra akkor még ismeretlen, azóta trendet alkotott édesség-falatocskákat. Igazából egyébként mandulalisztből készült habcsók „szendvicskékről” van szó, melyek két oldala általában lekvárral, vagy más édes, gyümölcsös krémmel van „összeragsztva”. Különböző ízesítésekben és ehhez passzoló megjelenésben, színvilágban készítik, és akkor jó, ha kívül roppan, amikor beleharapunk, utána viszont puha, a krém pedig kiemeli, testesíti az ízét. Azt mondják, otthoni, házi elkészítése nem egyszerű, de kalandvágyók és profi hobbi cukrászok mindenképpen próbálják ki.

Március 19-20-21. Tavaszi nap-éj egyenlőség

Ekkortól kezdődik a tavasz, de minden évben máskorra esik, idén 20-án későn este “következett be”.

Március 21. A költészet világnapja

Ez történetesen ma, a bejegyzés írásának napján van. Hazánkban pár éve hagyományosan szerveznek ezen nap alkalmából „Fizess verssel a kávédért” eseményt a vendéglátóhelyek, még hozzá országszerte találhatunk ilyen kávézót, éttermet, sőt, még munkahelyi étkezdét is, ahol elég csak egy lapra felírt saját, vagy idézett verset a kiszolgáló személyzet kezébe adnunk ahhoz, hogy megihassunk egy kávét.

Március 21. A Down-kór világnapja

Továbbá ma még van egy-két dolognak világnapja, többek között például a Down-kórnak is. Március 21-én ne lepődjünk meg, ha a közösségi médiában sokaknak kedve támadt felemás zoknis képet kitenni, ez ugyanis ennek alkalmából történik. 😉

 

Március 22. A víz világnapja

Az év többi napján sem árt figyelni arra, hogy ne pazaroljuk a vizet, és kerüljük a szennyezését is!

Március 27. Színházi világnap

Március 30. A Föld órája (20.30-21.30)

Amikor globális szinten egy órára lekapcsolódnak a fények, sötétségbe borul minden! Ez Magyarországon 20 óra 30 perctől 21 óra 30 percig tartó időszakban esedékes.
Ehhez kapcsolódó kezdeményezések pedig arra buzdítanak, hogy ne csak erre az egy órára figyeljünk bolygónk problémáira, ennek érdekében pedig egy kihívás-sorozatot hívtak életre.

Ezeken kívül persze van még jó pár világ- és jeles nap, mi csak kiragadtuk azokat, amik érdekesebbnek tűnnek, figyelmet hívnak fel, és az érdeklődők, erre nyitottak számára program lehetőséget is biztosít – persze legtöbb esetben már csak jövőre, bár a költészet napi kávézás (és a Down napi felemás zokni húzás) még mindenkinek megejthető munka után!


További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu