Főoldal>Tippek, érdekességek>Hol lakik a Mikulás?
Tippek, érdekességek

Hol lakik a Mikulás?

Ma reggelre már biztosan kiderült, ki volt jó és kevésbé jó az évben. Cukrot, diót, mogyorót hoz a kis csizmánkba a Mikulás, és a karácsonyi kalendáriumból is már a 6. csokit ehetjük meg. Csupa jó ez az ünnep. A mikulás alakja sok nép történeteiből, szokásaiból kovácsolódott össze. Azt beszélik a kiváltságosak találhatnak csak rá az északi-sarki birodalmában, ahol egész évben játékokat gyárt manóival, és mérlegeli jó vagy rossz voltál.

 

A Valóságban azonban nem rejtegeti otthonát. Joulupukki Finnországban, a sokat emlegetett Lappföldön él, és egész évben várja látogatóit a Mikulásfaluban, ami kicsiket nagyokat rabul ejt első pillantásra.

A Santa Claus Village egész pontosan az északi sarkkörön fekvő Rovaniem városában található. Több százezer ember látogat el ide a világ minden tájáról, hogy találkozhasson a Mikulással. Itt a mese valóra válik. Ide érkezik a Mikuláshoz írt összes levél. Elképzelni is nehéz, milyen sok lehet ez. Ha szeretnénk küldhetünk karácsonyra időzített üdvözletet is barátainknak, amit személyesen a Mikulás fog aláírni. Nagyon jó meglepetés lehet.

Hófödte, gyönyörű házak, manók, rénszarvasok, szánhúzó kutyák, vidámság és meghitt karácsonyi hangulat jellemzi a helyet.

no images were found

 

Finnországnak ezen a részén akár 200 alkalommal láthatjuk az elképesztő sarki fényt, ami önmagában is egy csoda. Nagyszerű hely lehet, egyszer mindenkinek el kéne utaznia ide. 

 


Ha eladó/kiadó budapesti lakást, házat keresel, fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu