Főoldal>Tippek, érdekességek>Húsvéti dekoráció ötletek az ünnepre
Tippek, érdekességek

Húsvéti dekoráció ötletek az ünnepre

Hamarosan itt van a Húsvét és bár az időjárás szokás szerint nem a legjobb, mégis szeretnénk, hogy ez a nagy ünnep minél jobb hangulatban teljen.

De vajon mindenki tudja, hogy honnan ered és mit jelent ez az ünnep? 

A Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, azaz vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. 

Akkor honnan ered a húsvéti nyuszi, mint az ünnep egyik szimbóluma? 

A húsvéti nyúl egyes források szerint a 16. századi Németországban vált a keresztény ünnepkör részévé, itt készítették az első kosárfészket és később az első édességből készült nyulat. Néhány forrás szerint egy félreértés kapcsán került a húsvéti ünnepkor jelképei közé. Egyes német területeken ugyanis gyöngytyúkot ajándékoztak egymásnak az emberek, annak tojásaival együtt. A gyöngytyúk német neve haselhuhn, rövidebben hasel. A nyúl németül pedig hase.

Most, hogy már tudjuk ennek a nagy ünnepnek és a legnagyobb szimbólumának, a húsvéti nyuszinak a történelmi háttérét, mutatunk nektek néhány szuper ötletet arra vonatkozóan is, hogy hogyan tudjátok feldíszíteni a gyönyörű otthonaitokat a Húsvétra készülve. Ezekkel a dekorációkkal biztosan sikerül felköszönteni a tavaszt. 🙂

  • Ilyen gyönyörű tojásokat készíthettek

no images were found

 

  • Ha nem szeretnétek, nem is kell színezni őket 😉

no images were found

 

  • Asztali dekorációt is választhattok 

no images were found

 

  • Hogy ha még ez is kevés, akkor nézzetek meg ezekből is meríthettek ötleteket 🙂

no images were found

 


Ingatlanokkal kapcsolatos további információkért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu