Főoldal>Tippek, érdekességek>Karácsonyfát vennél? Íme néhány kreatív ötlet!
Tippek, érdekességek

Karácsonyfát vennél? Íme néhány kreatív ötlet!

Nincs karácsony karácsonyfa nélkül. De tudod, mióta létezik ez a hagyomány és hogyan terjedt el az egész világon? Ma nem csak néhány igazán ötletes tippet adunk az „ünnepi fa” megválasztásához, hanem némi történelmi betekintést is nyújtunk a tradíció kialakulásáról.

 

Az ókori népek életében már a kereszténység előtt is nagy jelentőséggel bírtak az örökzöld növények, különösen a téli időszakban. Ajtókra, ablakokra helyezték ezeket, bízva abban, hogy elűzik a gonosz lelkeket és távol tartják a betegségeket.

Az első karácsonyfa felállítása a Német Római Birodalomhoz köthető, illetve Luther Márton lehetett az első, aki gyertyával díszítette a saját ünnepi fáját. A történelmi írások szerint a reformátort az égen ragyogó csillagok kápráztatták el egy téli estén, élményét pedig úgy tudta leírni családjának, hogy egy fával és égő gyertyákkal illusztrálta azt.

Az idők során a karácsonyfa olyan támogatókra talált, mint Viktória brit királynő és férje, Albert herceg. Mivel az uralkodónő igen népszerű volt, így ez a szokás is hamar divat lett. A tengerentúlon, Amerikában is így terjedt el ez a hagyomány, ahol máig nagy népszerűségnek örvend.

A 19. század elején Berlinből Bécsbe is eljutott a szokás, Pesten az első karácsonyfát valószínűleg 1824-ben állították, Brunszvik Teréz grófnő által. A városokban viszonylag gyorsan terjedt ez a hagyomány, ma már el sem tudnánk képzelni az ünnepet nélküle.

És ahogy ígértük, mutatunk pár nem hagyományos, de annál kreatívabb karácsonyfát, ha valami igazán újra vágysz az idei ünnepek alatt.

no images were found

forrás:múlt-kor

képek forrása: architecture art design


Ha eladó/kiadó budapesti lakást, házat keresel, fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu