Főoldal>Tippek, érdekességek>Karácsonyi készülődés
Tippek, érdekességek

Karácsonyi készülődés

Ismét elérkezett az év azon időszaka melyet oly sokan vártunk, hiszen már két hét sincs karácsonyig. Gyerekként szinte mindenki hasonlóképpen gondol a decemberi ünnepi időszakra, aztán a felnőtté válás éveiben lassan megváltoznak a dolgok: az ünnep szépségét lassan elhomályosítják a vele járó tennivalók, az ajándékvásárlás stressze és különböző elintéznivalók.
Azért, hogy egy kicsit mégis visszavarázsoljuk az ünnepi hangulatot a mindennapokba, egy kis válogatással készültünk Nektek, ami megkönnyítheti a készülődést.

Adventi díszek

Ugyan már a harmadik adventi vasárnap közeleg, ha még nem szereztetek be adventi koszorút, még mindig nem késő, hiszen nagyon szépen mutat, és csupán a gyertyák lecserlésével éveken keresztül használható maga a koszorú, így érdemes egy tartós, elegáns darabot választani.
Ha inkább a csináld magad projekteket kedvelitek, nagyon egyszerűen tudtok koszorút csinálni kisebb-nagyobb színes gömbökből, vagy különböző méretű befőttes üvegekből, amiket meg lehet tölteni földdel, és mohával is, vagy akár tobozokkal, de a kitisztított boros üvegek is nagyon szépen tudnak mutatni.

no images were found

 

Karácsonyi dekoráció

A fő dekor elem, a karácsonyfa magyar szokás szerint csak Szenteste kerül feldíszítésre, egyre elterjedtebb hazánkban is, hogy akár hetekkel az ünnep előtt megteszik ezt, így hangolódva a karácsonyra.
Azonban nem csak a fával lehet készülni, manapság már minden lakberendezési áruházban van karácsonyi dekor, így 1-1 ünnepi párnával, dísz zoknival, egy felirattal, finom illatú gyertyával, vagy akár bábukkal is díszíthetjük otthonunkat.
Azonban ilyenkor sem szabad elfelejtkezni a saját készítésű díszekről, ilyen lehet például az ablakok hópelyhekkel való dekorálása, illetve a befőttesüvegek kreatív használata vagy a hűtő feldíszítése.

no images were found

 

A kellemes hangulat megteremtése

Bár a dekoráció nagyon fontos eleme az ünnepeknek, ha ezeknek a látványa sem hozza meg az ünnepi hangulatot, egy társaságban eltöltött kellemes vacsora, vagy egy hosszú séta a karácsonyi vásárban biztosan sikerrel fog járni.
Az Európa 10 legszebb vására között számontartott Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron magas minőségű termékekkel, színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal találkozhatnak az érdeklődők, de érdemes kilátogatni azoknak is akik csak egy finom forralt borra, tradicionális ételre, és társaságra vágynak.

no images were found

 

Fitten az ünnepek alatt is

Azt hiszem, abban mindannyian egyet értünk, hogy a gyomrunk általában nem köszöni meg a decemberi bánásmódot: az alkoholos italokat a karácsonyi vásárokon és egyéb rendezvényeken, a tömérdek édességet, szirupos forró italokat. Ehhez pedig még hozzájön a hektikus és rendszertelen, „ritkán, de akkor sokat” elven történő étkezés.
Félreértés ne essen, senkitől sem az önmegtartóztatást várjuk el, hiszen a finom ételek és italok az ünnep velejárói, de saját magunknak teszünk szívességet, ha betartjuk a mértékletesség szabályát, nem felejtkezünk el a napi mozgás szükségességéről, vagy ha egyszerűen csak kisebb tányért választunk a lakománál (hiszen ha kisebb a tányér, kevesebb is fér rá). 

Bár nagyon sok teendő van még karácsonyig, azonban nem szabad elfelejteni miről is szól valójában maga az ünnep, nem a tökéletes dekoráció, vagy a sok ajándék a fontos, hanem a minőségi, együtt töltött idő békességben. 
Hasonló lelkületben kíván kellemes készülődést a Central Home csapata! 


További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu