Főoldal>Tippek, érdekességek>Kis csalással nagy térhatás
Tippek, érdekességek

Kis csalással nagy térhatás

Te is sokat gondolkoztál azon, hogy bárcsak nagyobb lenne a nappalid? Néhány trükkel, a falak bontása, vagy éppen egy komplett költözés nélkül is megteremtheted a nagyobb nappali érzését. Próbáld ki ezeket a lakberendezési tippeket a színekkel, bútorokkal, vagy a fények használatával, hogy a helyiség nagyobb érzetet keltsen.

Használjunk rengeteg világos színt

Bizonyára már te is hallottál róla, hogy a falak fehérre festésével (vagy világos szürkét, halvány krémszínt használva) egy szoba tágasabb érzést ad. Ezt a hatást még inkább növelheted, ha a bútorokból is a hasonlóan világos színűeket választod. Elsőre talán nem hangzik túl praktikusnak, de ez a világos irányvonal is élhetőbbé tehető néhány színes takaróval, vagy durvább, de szintén világos felülettel, valamint egy strapabíró, halvány színű, természetes szálú szőnyeggel.
Ha úgy érzed, hogy egy fehér kanapé nálad nem jó választás, egy középárnyalatú szürke szín is tökéletes alternatíva, ami kevésbé kényes, és elrejti az esetleges foltokat, pecséteket, a többi világos bútorral egy szellős, egységes teret kölcsönöznek.

no images were found

 

Egy fal kiemelése

Ha nem félünk a mintáktól, és szeretjük a tapétát, egyetlen fal kiemelésével optikailag nagyobb teret teremhetünk.
Ajánlatos ezt egy ablakos falon tenni, ahol a tapéta a könnyeden áttetsző függönyök mögött található, így, a tapétázott fal távolibbnak tűnik, mivel egy egyszerű függöny mögött helyezkedik el, így a szobát mélyebbnek érzékelteti, ezáltal a mintázat sem tűnik túl harsánynak, élénknek.

Ha tényleg nagyon pici a szoba, a feladatunk a tekintet elterelése. Néha a legjobb módszer arra, hogy a szoba nagyobbnak tűnjön, ha elvisszük a tekintetet egy egészen más irányba. Ha a szobában a falak egyszerűek, fehérek, semmilyen tapéta, vagy faldekoráció nincs rajtuk, a szemünk akarva- akaratlanul is a szomszédos szobák mintás tapétájára téved, így a tapétázott falat oda érdemes tervezni, ahol a nappaliból könnyedén észrevehetjük, csipetnyi érdekességet adtunk mindkét helyiségnek és kevésbé érezzük magunkat négy fal közé zárva.

no images were found

 

Tükröket mindenhova

Egy tükör a szobában komolyan meg tudja csalni a szemet, és a helyiséget kétszer akkorának érzékeljük, mint az valójában. Ez főleg akkor a legérzékletesebb, ha a tükör legalább ajtó, vagy ablak méretű. A maximális hatás érdekében használj állótükröt, óriás méretű fali tükröt, vagy akár elnyújtott tükörcsempét.

no images were found

 

Minimalizáljuk az asztalok használatát

Egy kis helyiséget nem lehet túl sok bútorral megtölteni, hiszen nincs értelme egy nappalinak, ahol nem lehet elférni. Azonban az egyetlen bútordarab, amit ki tudunk iktatni, az a terjedelmes dohányzóasztal. Tegyünk be egy keskenylábú asztalt, ettől a tér átláthatóbb lesz, és a lábainkat is jobban ki tudjuk nyújtani.
Ha igazán merész vagy, mellőzd teljesen a dohányzóasztalt és helyettesítsd kis asztallal, vagy bútorpárkányokkal, ahova le tudod tenni a poharakat, vagy más dolgokat.
Azáltal, hogy szabadon hagyjuk a szoba közepét, a tér szellős, és tágas lesz. Egyébként sokszor az egyetlen, amire szükséged lehet, egy megfelelő puff, vagy lábtartó.

no images were found

 

Reméljük adtunk pár tippet, amit fel tudtok használni, és még hangulatosabbá varázsolhatjátok otthonaitokat. 

képek forrása: www.pinterest.com, www.pexels.com

 


További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további eladó budapesti ingatlanok közül válogathatsz!
www.centralhome.hu