Főoldal>Tippek, érdekességek>Kis erkély, maximális kihasználtság
Tippek, érdekességek

Kis erkély, maximális kihasználtság

Neked is van egy erkély a lakásodhoz, ami olyan kicsi, hogy eddig ki sem használtad úgy igazán? Ne csüggedj! Erre is van tippünk, ötletünk, hogyan tudnád nem csupán megszeretni, de maximálisan kihasználni az erkélyedben rejlő lehetőségeket.
A következő tippekből nyugodtan mazsolázz kedvedre, válaszd ki a kedvencedet, vagy akár az összeset, hogy egy igazi élmény-erkélyt varázsolj az unalmas tenyérnyi területből.

Maximális térkihasználás

Fontos, hogy először is felmérd az igényeidet, mire is van leginkább szükséged. Ha hosszúkás, téglalap alapú az erkély, kipróbálhatod a két sarkába rendezni a tárgyakat, bútorokat. Az egyik sarok lehet a bútoroké, a másik a növényeké, így egy igazi nyugalom szigetet varázsolhatsz magadnak.

 

no images were found

 

A fél asztal is asztal!

Nyugodtan használhatsz akár kisebb bútorokat is, hiszen nem mindenhol fér el, vagy mutat jól a hagyományos kertibútor. Igazi francia hangulatot varázsolhatsz az erkélyedre egy félkör alakú asztal segítségével, illetve már nagyon sok helyen találhatunk könnyen a korlátra felszerelhető kis asztalokat is.  Már csak egy gőzölgő kávé, friss baguett, és pár szál virág hiányzik a tökéletes reggelihez.

Ne félj a színektől!

A dekorálás egyik leglátványosabb eleme, ha színeket, mintákat és textúrákat használunk. Díszíthetsz egymáshoz passzoló színes párnákkal, élénk cserepekkel, plédekkel, de nagyon jól mutat egy mintás kültéri szőnyeg is.
Ha merészebb vagy, újra burkolhatod az erkélyt könnyen összeszerelhető darabos burkolóanyaggal, vagy műfűvel (ezeket bármikor fel is szedheted, ha meguntad), vagy elkülönített területeken használhatsz fehér dekorköveket is.

no images were found

Magánszféra a lakáson kívül

Hogyha nincs beépítve a karzat, és úgy érzed zavaró, ha rálátnak az erkélyedre, nyugodtan körbe vonhatod a stílusodnak megfelelő anyaggal. Ez lehet nád, rács, textil, deszka, műfű, függöny, igazából ennek csak a képzeleted szab határt. A forró délutánokon pedig árnyékoló függönyt is használhatsz, ami nem csak véd a hőség és leégés ellen, de igazán otthonossá teszi a helységet.

no images were found

Újragondolva

Ha emlékeztek előző cikkünkre, arról írtunk hogyan lehet saját kezűleg kertibútorokat építeni használt tárgyakból. Ezeket ne féljetek kipróbálni, hiszen nem csak tökéletes szórakozási lehetőség, de remekül is mutatnak.
Erkélyre különösen a raklap bútorokat érdemes kipróbálni, mivel nagyon könnyen lehet a saját igényeknek megfelelően variálni, egyszerű hozzájutni és nem utolsó sorban olcsó is.
Azonban nem csak bútorokat, de régi használati tárgyakat is érdemes újra gondolni, egy régi fém vödör fehérre festve remek tároló lehet kint, jéggel töltve minibár, vagy egy használaton kívüli cserép szolár lámpákkal megtűzdelve remek fényforrás lehet.  

no images were found

A képek forrása: pinterest.hu

További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu