Főoldal>Tippek, érdekességek>Kis konyhakert az erkélyen – Cserépben termeszthető zöldségek
Tippek, érdekességek

Kis konyhakert az erkélyen – Cserépben termeszthető zöldségek

Amennyiben kerted nincs, de erkélyed van, magad főzöl otthon, és szeretnél friss, saját zöldségeket, nem utasítod el teljesen a kertészkedést, szánsz rá kellő időt, akkor bizony te is büszkélkedhetsz pár hónapon belül a kis konyhakertté alakított erkélyed egészséges csodáiban! Ugyanis jó pár mindennapi étkezés során használatos zöldség termesztése megoldható a teraszon, sőt, talán túl sok munkát és hozzáértést sem kíván meg a cserépbe ültetős módszer. Következzen pár ilyen kitűnő választás a terasz-konyhakertbe, melyek cserépben is csodaszépen kifejlődnek:

Cékla

A „Kornett” fajtájú cékla megfelelő az erkélyre való cserepes kiültetésre, hiszen kisebb hely is elég neki. Egy 30 centiméter mély konténerben már hat tövet is szépen felnevelhetünk.

Sárgarépa

Sárgarépából érdemes a bébirépát választani, vagy nagyobb edényt, ha szeretnénk maradni a „hagyományos méretnél”. A lényeg, hogy öntözzük rendszeresen.

Kép forrása: pixabay

Borsó

Megint csak 30 centis edényre lesz szükségünk, és megint a hatos szám játszik: a borsó esetében hat szemmel számoljunk ekkora térben.

Saláta

Az erre a célra a legfelelőbbnek titulált zöldség a fejes saláta, így ez is elmaradhatatlan az erkélyről, természetesen amennyiben igényét érezzük. Itt nem olyan lényeges, mekkora edénnyel dolgozunk, tápanyagban gazdag földet használjunk, a későbbiek ezt a táptalajt pedig soha ne hagyjuk kiszáradni, maradjon mindig nyirkos! Ezek mellett már csak türelem kell – ahogy a többi növény esetében is.

Kép forrása: kertvarazsmagazin

Burgonya

Ami igazán izgalmas, hogy burgonya is termeszthetünk az erkélyen, méghozzá a már megszokott 30 centiméteres konténernél is maradhatunk – amennyiben elég elsőkörben az, hogy 3-4 darabot ültetünk. A megfelelő locsolás fontos, hogy kihajtsanak, majd pedig az egyre nagyobb szárat mindig takargassuk újra földdel.

Paradicsom

A paradicsom is teljesen alkalmas a cserepes kiültetésre, bár a legalkalmasabb verziója talán a koktélparadicsom – hiszen ő már alapvetően kicsi, termését tekintve, kisebb növény pedig kisebb helyet foglal és igényel. Itt kisebb cserép is elég, 12-13 centiméter mélység kellően méretes a koktélparadicsomhoz.

Kép forrása: Pinterest

Ha erkélyes lakást keresel a belváros forgatagában, akkor pedig keress minket bátran, segítünk megtalálni és megszerezni a számodra megfelelő ingatlant!

Forrás, további információ és útmutatás: hobbikert.hu, borítókép forrása: Balcony Garden Web

 


További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu

 
Ossza meg ismerőseinek!