Főoldal>Hírek>NINCS „KIHAGYHATATLAN AJÁNLAT” – A BRFK közleménye, fontos tudnivalókkal
Hírek Tippek, érdekességek

NINCS „KIHAGYHATATLAN AJÁNLAT” – A BRFK közleménye, fontos tudnivalókkal

Az alábbi, a rendőrség hivatalos weboldalán megjelent közleményt fontosnak érezzük változtatás nélkül közölni olvasóinkkal, mivel néhány olyan fontos információt és gyakorlatból merített példát tár fel, amelyek megóvhatják az ingatlant vásárolni/bérelni/eladni szándékozó ügyfeleket az ingatlanpiaci csalóktól.


Ingatlan bérlésnél, illetve vásárlásnál a gyanúsan előnyös – kihagyhatatlan – ajánlatoknál kis odafigyeléssel, utánajárással és egy adag egészséges bizalmatlansággal elkerülheti, hogy áldozattá váljon.

Az ingatlan vásárlás vagy akár egy hosszabb futamidejű bérbevétel komoly anyagi beruházás minden család életében.  Azt szeretnénk, hogy az élet ezen fontos mérföldkövéhez ne csatlakozzon rossz emlék vagy rossz élmény. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsaival (tanácsait megfogadva) elkerülheti az áldozattá válást.

  • Nincs az a frekventált terület az országban, ahol ne találna a közelben egy ingatlanközvetítő irodát. Ha nincsen személyes ismeretsége, olyan irodát keressen fel, ami központi helyen van (már az is a megbízhatóságot sugallja, hogy a szóban forgó iroda tud ott irodát bérelni), és több éves szakmai tapasztalattal rendelkező alkalmazottak alkotják a csapatot.
  • Az üzletszerű ingatlanközvetítői tevékenység folytatásához az ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatósághoz történő bejelentés szükséges. Az adott cég bejelentése leellenőrizhető, illetve a cégkivonat internetes lekérésével ellenőrizhető, mióta működik az adott cég, nincs-e esetleg felszámolási eljárás alatt.
  • Fontos tény, hogy vevői vagy bérlői oldalon megjelenő ügyfelek részére az ingatlanközvetítő vállalkozás szolgáltatása ingyenes.
  • Soha ne adja meg személyes és pénzügyi adatait az eladónak, megfelelő garanciák nélkül.
  • Bármelyik céghez fordul, pontos képet fog kapni az aktuális ingatlanpiaci helyzetről, az adott környék lakás árairól. Ebből következik a legfontosabb: csodák nincsenek! Senki nem ad el vagy bérbe lakást fél áron a mai világban. Mindig legyen bizalmatlan a gyanúsan olcsó, kihagyhatatlannak tűnő ajánlatokkal.

Amennyiben további információra van szüksége, kérdéseivel forduljon bizalommal a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársaihoz a bunmeg.brfk@budapest.police.hu e-mail címen.

***A BEJEGYZÉS FORRÁSA


További információért, ingatlanközvetítési tanácsokért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további eladó budapesti ingatlanok közül válogathatsz!
www.centralhome.hu