Főoldal>Tippek, érdekességek>Őszi divathét, nem csak a kifutókon
Tippek, érdekességek

Őszi divathét, nem csak a kifutókon

Ahogy beköszöntött az ősz, új trendek jelennek meg mindenhol, így természetesen a lakberendezésben is. Szeretnénk Nektek bemutatni az idei szezon legmenőbb lakberendezési elemeit, amikkel felpezsdíthetitek otthonaitokat. 

A 3/3-as vertikális szabály

Ez a szabály a lakberendező Mark McCauley-től származik, aki megfogalmazta az úgynevezett színterápia jelentőségét az otthonunkban.
Lényege, hogy szerinte a belső terek dekorációja ugyanúgy működik, ahogy a kinti természet: ahogy haladunk a földtől az ég felé, azzal párhuzamosan halványodnak az árnyalatok. A szakember úgy véli, ezt kellene alkalmaznunk a lakberendezés esetében is.
Ez azt jelenti, hogy egy helyiségben legtöbbször alulra kell kerülnie a legsötétebb tónusnak, középre a közepesnek, a legvilágosabbnak pedig felülre.

no images were found

 

Csak a bársony

Ahogy a divatban, úgy a lakberendezésben is egyre divatosabb a bársony, igazi visszatérőnek számít.
Nem szabad megijedni, nem a kordbársony nadrágok anyagára gondolunk, sokkal inkább arra a puha, fényes anyagra, ami remekül mutat messziről is.
Visszafogottabbaknak elég, ha csak 1-1 díszpárnával hozzák be a textúrát, bevállalósabbak akár egy merész bársony takaróra, kanapéra, vagy fotelre is beruházhatnak, mert igazán jól tud mutatni a nappaliban! 

no images were found

 

Makramét mindenhova

Legutóbb talán a nagyi lakásában láthattad, pedig nem szabad előítéletesnek lenni, hiszen most újra őrülten menő a makramé, más néven a horgolt trend.
Szuper lehet a növények tárolására, de készülhet belőlük álomfogó, vagy fali dekoráció, sőt, akár beltéri függőfotel is.
Ha nem szeretnél vagyonokat költeni, saját magad is elkészítheted őket, remek program lehet délutánra, estékre, vagy barátnők összejövetelekre.  

no images were found

 

Színterápia

A színek nagyban befolyásolják egy lakás hangulatát, így döntő fontosságúak.  
A kedvelt púderszínt előszeretettel használjuk, azonban inkább a tavaszhoz kötjük, pedig idén ősszel ez a finom árnyalat hódít a szokásos teltebb színek mellett.
Ha nem jön be ez a törékeny romantika, vagy túl lányosnak találjuk ezeket a színeket, sötétebb, karakánabb kiegészítővel dobhatjuk fel a púderszínű bútorokat, vagy akár gondolkodhatunk hűvösebb kékekben és zöldeskékekben is a szezonban. 

no images were found

 

Menő monocrome

A fekete-fehér kombinációban az a jó, hogy nem igazán számít színnek, éppen ezért bármilyen színhez, hangulathoz, stílushoz illik.
A vidám színeket még játékosabbá teheti, a hideg, nyugodt hangulatot még hűvösebbé, minimalistábbá varázsolja.
Ráadásul a fekete-fehér tárgyak egyediek, érdekesek, stílusosak.
Ha nem a ti stílusotok a monocrome, elég pár fekete-fehér képkeretet beszerezni, nem fogjátok megbánni.

no images were found

 

Reméljük tetszett a heti Tippek és érdekességek rovatunk, és ha bármit kipróbáltok az ötletek közül, ne felejtsétek megosztani Velünk.  

képek forrása: www.pinterst.com, pexels.com

További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további eladó budapesti ingatlanok közül válogathatsz!
www.centralhome.hu