Főoldal>Tippek, érdekességek>Őszi kikapcsolódás
Tippek, érdekességek

Őszi kikapcsolódás

Kedves Olvasóink! Az előző hetekhez képest, ma nem egy lakberendezési bejegyzéssel készültünk Nektek, hanem helyette pár ötletet adnánk, hogy ki tudjátok használni az utolsó napsütéses napokat. Még abban a kedvező helyzetben vagyunk, hogy egy plusz kardigánnal, sállal kellemes, de borongósabb napokon is mindenképpen elviselhetőnek mondható még kint az idő, így feltétlenül mozduljatok ki a borzongó hideg előtt.
Szerencsére Budapest egy sok szempontból szerencsés városnak mondható hely, hiszen akarva, akaratlanul csodálatos helyekre bukkanhatunk, így nem nehéz szabadtéri programokból választani.

Séta a Fűvészkertben

Ki ne szerette volna gyerekkorában a Pál utcai fiúkat? Mindenki emlékezhet rá, hogy itt volt az a botanikus kert, melynek a Pálmaháza nyújtott búvóhelyet Nemecsek Ernő és barátai számára.
A kert talán legfőbb nevezetességének a Victoria-házat mondanánk, melynek különlegessége a nagy vízmedencéje, mely a különlegesen szép amazonasi óriás-tündérrózsának és rokonának, a paraguayi óriás-tündérrózsának ad otthont.
Büszkeségei közé tartoznak még páfrányfenyői, orchidea-, páfrány-, valamint kaktuszgyűjteménye.

 

A mindig csodálatos Vár

A Budai Vár, városképünk emblematikus építészeti remekműve a Szent György téren található. A vár a 13. századtól adott otthont a magyar királyoknak, de jelenlegi kinézetét a 19. századi jelentősen átalakításnak köszönheti, mely Ybl Miklós és Hauszmann Alajos tervei alapján zajlott.
Ezen a helyen egyedül több a nevezetesség, mint más városokban összesen. Bármilyen évszakban ajánlott a híres, nevezetes lépcsőinek megmászása, de ősszel különlegesen szép látványt nyújt a csodálatos és mással össze nem hasonlítható panorámájának megcsodálása.

 

Bor, mámor, Magyarország

Az ősz a szüretek évszaka, legyen szó akár almáról, szilváról vagy szőlőről. Ha szeretnénk részt venni a betakarítási mókában, számos szüreti programot ajánlanak nem csak Pest közelében, de országszerte is, ahol nem csak a szüretelésben tudunk részt venni, és elhozni magunkkal egy kevés gyümölcsöt, de magában a feldolgozási procedúrában is segédkezhetünk.
Ha csak fogyasztani szeretnénk a finom borokat, ezt különböző borfesztiválokon, szüreti napokon, pikniken tehetjük meg, vagy ellátogathatunk számos méltán híres pincészetbe is.
Remek program, hiszen nem csak különböző borkülönlegességeket kóstolhatunk így, de csodás helyeken kirándulhatunk, és remek gasztronómiai élményben lehet részünk.

 

Kulturközpont

Bár a múzeumok és tárlatok látogatása elsőre unalmasan hangzik, nem szabad megijedni az ilyesfajta programoktól sem, hiszen olyan sokfajta kiállítás közül tudunk választani, hogy biztosan mindenki talál magának érdekeset.
A teljesség igénye nélkül ajánlanánk párat: Sajtófotó kiállítás a Nemzeti Múzeumban, a Capa Központ fotókiállítása (a személyes kedvenc: Women are Beautiful), a Magyar Nemzeti Galériában a Frida Khaló kiállítás vagy a Velencei Látképek, a Magyar Nemzeti Múzeumban a World Press kiállítás, vagy akár az egész éves Muder-gyilkos tárlat.
Illetve októberben nyílik a megújult Szépművészeti Múzeum is.

 

Sport szerelmesei

Habár a hideg beköszöntése egyet jelent a fürdőruhák elcsomagolásával, nem szabad a rendszeres edzésről és testmozgásról lemondani. Sőt, a nyári kánikulában lehetetlen volt sokat futni, vagy biciklizni, most eljött az idő, hogy nekikezdjünk.
Új őrület a nordic walking, amelyhez összesen két sétabot (nem síbot vagy sétapálca!) szükséges, és nem csak a nyugdíjasok körében hódít, hiszen egy állóképesség-növelő, stresszoldó, izomerősítő és vérkeringés–felpezsdítő sportágról van szó.
Ha a combizmodat erősítenéd és a testtartásodat javítanád, a legideálisabb választásnak a lovaglás tűnik. Mivel a lovardák ritkán tanyáznak a városközpont közepén, összekötheted a kellemeset a hasznossal, mert az odajutás felér egy őszi kirándulással.
A kezdők értelemszerűen egy lovasiskolát keressenek, ahol a gyerekeket pónilovakon tanítják meg erre a szép sportra, a bevállalósabb felnőttek pedig idővel elsajátíthatják a tereplovaglás, a lovas túra, esetleg a lovas torna fortélyait.

 

Reméljük adtunk pár ötletet, amit szívesen megnéznétek, vagy csinálnátok. Ne feledjétek, egy kis kimozdulás mindenkinek kell, és utána még jobban esik a saját lakásunk melege. 

 


További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathatsz!
www.centralhome.hu

 

Ossza meg ismerőseinek!