Tippek, érdekességek

Őszre hangolva

A forró nyár után még nem is érkeztek meg az igazán hideg napok, de a rossz idő beköszöntével egyre fokozódik a vágyunk, hogy ha hazaérünk, egy meleg hangulatú otthon várjon ránk. Ezért a mai rovatunkban szeretnénk Nektek pár lakberendezési ötlettel kedveskedni, hogy meghozzuk a kedveteket a legszínesebb hónaphoz, és hogy otthonotok is az ősz színeiben pompázzon.

Textilek, anyagok használata

A lakásdekoráció őszi felfrissítésének legegyszerűbb és legolcsóbb módja, ha a textilek terén mindent bevetünk – a szőnyegektől a takarókon, paplanokon át a párnákig, terítőkig, sálakat, de még a kötényket is ideértve.
Legyen akár egy szép vintage darab vagy szimpla és praktikus lenvászon kötény, jól fog mutatni a tűzhely mellett egy akasztón.  Ideális színek pl. szilva, bor vagy csokoládé – mind klasszikus őszi szín és pompásan mennek egyéb színárnyalatokhoz is.

no images were found

 

Naturális formavilág

Otthonunkba is becsempészhetünk valamennyit az erdei séták hangulatából, ha szemünk és idegrendszerünk számára megnyugtató formákkal vesszük körbe magunkat.
A lombok és az avar között megbúvó állatok közül manapság egyértelműen a bagoly a legdivatosabb, de a többi erdőlakó képével is díszíthetjük a lakást. 

no images were found

 

Virágba borulva

Irány a piac vagy a virágbolt, ahol nagyon szép szárított virágokból készült díszeket találtok majd. Azonban, ha friss vágott virággal dobnátok fel a lakást, akkor sötétebb árnyalatú csokrot állítsatok össze!
Ha a csokrok mellé dísztököket helyeztek el, majd ezeket egy szép tálcára teszitek, igazán egyszerű, hangulatos és nagyon szép asztalidíszt lehet készíteni percek alatt. 

no images were found

 

Illatok a lakásban

Árasszátok el őszi illatokkal a lakást. Szerezzetek be fahéj, vanília vagy sütőtök aromájú gyertyákat, melyek még békésebbé teszik az otthon töltött időt.
A kellemes, finom fűszeres illatok felmelegítik a lelkünket, és jótékonyan hatnak az érzékeinkre.

no images were found

 

Ősz, a konyhában

Nem csak gyertyákkal és illóolajokkal varázsolhatjuk jó illatúvá lakásunkat, hanem a konyhában való serénykedéssel is. A főzés szempontjából fontos, hogy idényzöldségeket és gyümölcsöket kerüljenek a kosarunkba, de ősszel igazán szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen ilyenkor rengeteg féléből fajtából választhatunk.
Ne féljetek újdonságokat kipróbálni, ha a kávézókban bevált a sütőtökös latte, ti is kísérletezhettek különböző receptekkel, mint például a sütőtökös-szójaszószos tésztasaláta, tejszínes céklaleves, Kapros-tormás burgonyafőzelék citromos húsgombóccal, de hogy egy klasszikust is megemlítsünk: almás-brie sajtos grillezett szendvics. 

no images were found

 

Reméljünk ez a pár apróság feledteti veletek, hogy vége van a nyárnak, és meghozza a kedveteket az őszi decorhoz, és természetesen az őszi hangulathoz.  

képek forrása: pinterest, NLcafe

 


További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további eladó budapesti ingatlanok közül válogathatsz!
www.centralhome.hu