Főoldal>Hírek>5 tipp, amelyekkel megkönnyíthetjük az albérletkeresést
5 tipp albérlet kereséshez
Hírek

5 tipp, amelyekkel megkönnyíthetjük az albérletkeresést

Az elmúlt napokban fény derült a 2020-as felvételi ponthatárokra. Az egyetemekre, főiskolákra felvételt nyert szerencsés hallgatók pedig megkezdhették a jövő tervezését, amelynek első lépése a megfelelő lakhely megtalálása. Az albérlet kínálat az elmúlt hónapokban folyamatosan nőtt, az árak csökkentek, viszont a járványhelyzet miatt a kollégiumi kínálat egyes fővárosi intézményeknél már szűkült. Éppen ezért vettünk elő egy július végén mindig aktuális és hálás témát, amellyel segíteni szeretnénk:

5 tipp, amivel megkönnyíthetjük a keresést:

  1. Érdemes ingatlanossal együtt dolgozni, ezáltal a szerződéskötés feltehetően legális lesz, rögzíti a kaució, a rezsiköltségek, a közös költség és az esetleges felújítások részletet. Szükség esetén a szerződés több nyelven is elkészül, amennyiben arra igényt tartanak a felek. A szolgáltatásért mindig a megbízó (ebben az esetben az ingatlan tulajdonosa, aki megbízza a hirdetéssel az ingatlanost) fizet, tehát a kereső részéről nem merül fel ezzel kapcsolatos többletköltség. 
  2. Minden esetben érdemes kikérni a magánszemélyektől a tulajdoni lapot, mellyel igazolni tudják, hogy az adott ingatlan valóban az ő birtokukban van.
  3. Kommunikáció mindenek felett! Az ingatlanos tudjon meg mindent a bérlő igényeiről és a bérlő ismerje meg teljes mértékben a lakást (mindent ki kell próbálni a bérlendő lakásban azért, hogy ne akkor derüljenek ki a hibák, amikor már beköltöztünk). Ha bármivel kapcsolatban kérésünk, extra igényünk lenne, ilyenkor értelemszerűen könnyebb érvényesíteni, mint később. 
  4. Elhelyezkedés, közlekedés: mindennapi gyakorlat, nagyon fontos arra figyelni, hogy a kijelölt albérlet könnyedén megközelíthető legyen (egyetemhez, munkahelyhez közel). A gyakorlat azt mutatja, hogy az emberek nem szeretik a szabadidejüket utazással tölteni.
  5. Tisztaság! Ahogy kaptam, úgy is kell visszaadnom. A jó albérlő úgy vigyáz a lakásra, mintha csak a sajátja lenne. Sok bérbeadó fél a rémtörténetektől, így a bizalmatlanságot ne vegyük rossz néven, inkább tegyünk meg mindent, hogy ne érhesse szó házunk, jelen esetben albérletünk) táját.  

További információért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresd fel weboldalunkat, ahol további eladó budapesti ingatlanok közül válogathatsz!
www.centralhome.hu